Ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout en aannemer Scholtens Groep uit Wognum hebben de realisatieovereenkomst getekend voor fase 3 van nieuwbouwproject Nieuw Waard te Heerhugowaard. De voorgaande twee fases zijn en worden ook gerealiseerd door Scholtens. Het project bestaat in totaal uit 98 woningen. De overeenkomst is getekend voorafgaand aan het Mini-Symposium Aardgasvrij Bouwen, waar ook Ingeborg de Jong, algemeen directeur van Timpaan sprak. Bij het symposium benadrukte De Jong dat toekomstige bewoners aardgasvrije woningen steeds belangrijker vinden en dat zij ook bereid zijn hier meer voor te betalen.

Fase 3 is nu in verkoop, met daarin 37 extra duurzame woningen, verdeeld over woningtypen voor diverse doelgroepen: Timpaan Verandawoningen, eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoning en vrijstaande woningen. De woningen worden aardgasloos uitgevoerd met een bodemwarmtepomp met aardsonde, waar de koper eigenaar van wordt. Op de installatie zit 5 jaar garantie en onderhoud. Daarnaast worden de woningen voorzien van vloerverwarming en drielaagsglas en komen er PV-panelen op de daken. De woningen hebben een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0.

Fase 1, bestaand uit 41 woningen, is opgeleverd aan de kopers. Fase 20, bestaande uit 20 woningen is 100% verkocht en in aanbouw.

Guido Scholtens, algemeen directeur van Scholtens en Ingeborg de Jong, algemeen directeur van Timpaan, tekenen de realisatieovereenkomst.