Timpaan loopt met dit energiezuinige project vooruit op de ambitie van het Rijk. Via deze nieuwsbrief informeren wij u over de richtprijzen en de duurzaamheidsmaatregelen.

Alle woningen in project Nieuw Waard fase 3 worden ‘all electric’ uitgevoerd en daarmee zijn ze toekomstbestendig d.w.z. er komt geen gasaansluiting. Koken doet u dus op elektra. De woningen worden standaard voorzien van vloerverwarming in de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamers, een bodemwarmtepomp, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en extra hoog rendement isolatieglas (HR+++).

Deze woningen zorgen voor een minimaal energieverbruik, een hoog wooncomfort en een gezond binnenklimaat. Zo kan in de zomer het vloerverwarmings-systeem worden gebruikt voor koeling.
De daken worden voorzien van zonnepanelen waarbij het aantal afhankelijk is van het woningtype en de situering.

Tot slot wordt de feitelijke energieprestatie van de woning (her)berekend op basis van ‘as build’, met andere woorden: zoals de woning feitelijk is gerealiseerd. Door deze werkwijze wordt aangetoond dat de woning niet alleen voldoet aan alle wettelijke eisen, maar ook aan de extra kwaliteitseisen die wij eraan stellen.

Zo wordt Nieuw Waard niet alleen een mooi plan met aandacht voor groen, maar ook een project dat klaar is voor de toekomst.